Werkvoorbereider/ kwaliteitsmanager

#opdewerkvloer              #visuele lasinspectie                      #eindcontrole                   #probleemoplosser

Over de vacature

In verband met een aantal veranderingen die de afgelopen jaren binnen de organisatie hebben plaatsgevonden, ontstaat nu de mogelijkheid met andere ogen naar kwaliteitsborging te kijken.

Hierdoor ontstaat een brede rol waarin jij het onderwerp kwaliteit in de volle breedte van het bedrijf als speerpunt neer gaat zetten. In eerste instantie ben je zelf veel praktisch bezig. Naarmate meer zaken vastliggen en zijn ingebed in de organisatie, kun je taken delegeren en krijg je een meer coördinerende rol, waarin je continu blijft zoeken naar mogelijkheden voor verbetering.

Jij bent veel te vinden in de fabriek waar je rondloopt, werk visueel beoordeelt, controleert (bij aanvang werkzaamheden, tussentijds en achteraf), aanwijzingen geeft en veel technische vragen beantwoordt. Om de kwaliteit in de fabriek structureel te verhogen, schrijf je werkinstructies ondersteunt door visualisaties (er werken veel anderstaligen bij Van der Hulst; dit maakt visuele instructie nuttig) en leg je workflows vast. Doordat je veel in de fabriek bent, zie je waar knelpunten ontstaan en kun je werken aan structurele oplossingen. Ook veiligheidsbewustzijn, milieurichtlijnen en keuringen van (meet)gereedschappen en hefmiddelen zijn onderwerpen die jij oppakt. Je werkt nauw samen met de productieleider m.b.t. de ontwikkeling van mensen, organisatorische keuzes en procesverbetering.

Ook op het bedrijfsbureau onderzoek je de kwaliteit en controleer je of tekeningen en werkopdrachten duidelijk, goed omschreven en kloppend de fabriek ingaan. Je spart met het hoofd bedrijfsbureau over werkvoorbereiding en engineering en de wijze waarop zaken het beste en gestructureerd overgedragen kunnen worden. Hiervoor stel je standaarden en checklists vast om dit te borgen.

Daarnaast zorg je voor ingangscontrole van materialen van leveranciers en overleg je met leveranciers over kwaliteitseisen en leverbetrouwbaarheid. Klachtafhandeling valt ook onder jouw verantwoordelijkheid. Je gaat bij klanten na wat er mis gaat, bedenkt oplossingen en zorgt vervolgens voor structurele borging in de organisatie. Ook ga je bij klanten na welke kwaliteitsstandaard zij hanteren en zorgt dat wat Van der Hulst levert daarbij aansluit.

Tot slot ga je actief aan de slag met het stimuleren van vakmanschap; want goed opgeleide medewerkers die weten wat ze doen, leveren een hogere kwaliteit. In dat kader zet je een doordacht inwerktraject en opleidingsplan op die borgen dat medewerkers de juiste kennis en vaardigheden opdoen. Ook neem je lasproeven af bij medewerkers in opleiding tot lasser.

Wat is vereist?

Een gedegen technische opleidingsachtergrond;
MBO+/HBO werk- en denkniveau;
Diploma Visueel Lasinspecteur of bereid deze te halen;
Brede en diepgaande kennis en ervaring van/met machines en technieken als zagen, snijden, kanten en lassen;
Kennis van robotlassen is een pré;

Persoonskenmerken

Je vindt het leuk om als ‘leermeester’ anderen kennis bij te brengen, technieken aan te leren en vanuit opbouwende kritiek mensen te laten groeien en daarmee te zorgen voor meer zelfvertrouwen en plezier in het werk. Gevolg daarvan zal zijn dat de kwaliteit zal stijgen.

Zaken borgen en vastleggen vind je belangrijk, net als het werken vanuit structuur en proces, maar werken vanuit een pragmatische insteek, haalbaarheid en positiviteit vormt daarbij de basis.

Je bent integer, betrouwbaar en betrokken en straalt dat ook uit naar collega’s. Je bent oplossingsgericht en maakt vanuit visie de vertaal- en verbeteringsslag naar concrete plannen. Je hebt een duidelijke drive en toewijding om kwaliteit te leveren, werkt vanuit verantwoordelijkheidsgevoel en kunt helder en direct communiceren. Je gelooft in de uitspraak ‘1+1=3’, waardoor je ervoor gaat het beste uit mensen te halen en daarmee het beste voor de organisatie en haar klanten te bereiken.

Je kunt snel schakelen, ziet problemen als uitdagingen en beschikt over ‘gezond boeren verstand’ om logische en realistische keuzes te kunnen maken.