Onze historie

1973
In 1973 is de heer A. v.d. Hulst in Emst begonnen met een smederij en lasbedrijf. De grote drijfveer om zelf een bedrijf te runnen was gelegen in het feit dat de heer v.d. Hulst daarmee zelf van begin tot eind de kwaliteit van de door hem gemaakte producten kon bepalen.
Naast constructiewerk werden er in die tijd ook veel trappen, bordessen en hekwerken gemaakt. Doordat de liefde voor het vak, het vakmanschap en de hoge kwaliteit in de producten te zien waren groeide de klantenkring gestaag.

1983
In 1983 verhuisde het bedrijf naar Veessen omdat er in Emst onvoldoende groeimogelijkheid aanwezig was. In Veessen was er voldoende groeiruimte om de activiteiten in de toeleveranties van constructiedelen voor o.a. de transportsector verder uit te breiden. Naast de ruimte groeide ook het aantal personeelsleden. In Veessen werd eind 1996 de eerste lasrobot aangeschaft om seriematige produkten goed en tegen een scherpe prijs te kunnen lassen.

2000
In 2000 moest er nogmaals verhuisd worden. De hoge kwaliteit die het bedrijf levert, trok meer (las)werk dan in de groeiprognoses aangenomen was. Er kwam dus wederom behoefte aan meer productieruimte en voor meer medewerkers. In Heerde is begonnen met een pand met 1100 m2 werkruimte. Enkele jaren later is dit tot 1600 m2 uitgebreid. Hier is het aantal lasrobots gegroeid naar drie stuks.

Vanuit de opgebouwde kennis op het gebied van las- en constructiewerk is besloten een breder pakket diensten aan te gaan bieden. Het gehele traject van (schets)ontwerp tot aan gereed produkt behoort sindsdien tot de mogelijkheden. Om hier een goede invulling aan te geven is er o.a. geïnvesteerd in een CNC zaagmachine met materiaalaanvoer, een gecombineerde CNC plasma en autogeen snijmachine van 3 x 6 meter en een kantbank met een breedte van ruim 4 meter met 320 ton perskracht.

Naast machines is ook veel geïnvesteerd in medewerkers. Zowel interne opleidingen alsook externe scholing zorgt ervoor dat onze medewerkers hun vaardigheden kunnen vergroten.

2014
In 2014 wordt het stokje overgedragen aan de dochter van dhr en mevr. A. van der Hulst. Anne van der Hulst zal het bedrijf overnemen. Anne van der Hulst heeft de hogere Hotelschool afgerond en heeft 3 jaar gewerkt binnen A. van der Hulst B.V.
Er wordt weer gekeken naar investeringen en in april 2014 wordt de nieuwe YCM Freesbank geintroduceerd. Ook wordt er in 2014 het certificaat ISO 9001:2008 behaald.