Snijden

Wij beschikken over een CNC gestuurde snijmachine met een maximale plaatafmeting van 3 x 6 meter. Hiermee snijden wij onderdelen die wij in onze eigen productie verder verwerken alsook snijdelen voor derden.

Op deze CNC snijmachine snijden wij zowel met het plasma proces tot een dikte van ca. 20 mm als autogeen tot een dikte van ca. 80 mm. Door een gasstraat met een aantal verschillende gassen kunnen wij steeds de meest optimale gascombinatie voor uw product selecteren.
Het omschakelen van Plasma naar Autogeen snijden kost slechts enkele minuten. Dit stelt ons in staat flexibel op de wensen van onze klanten in te spelen.

De hoofdmoot van het materiaal wat wij op deze machine verwerken is plaat. Voor het snijden van gaten en contouren in kokers en gezette profielen draaien wij echter onze hand ook niet om. Hiermee kan soms een dure boor- of kotterbewerking vervangen worden.

Ons bedrijfsbureau transformeert uw schets of tekeningen naar een digitale snijfile die vervolgens optimaal in één of meerdere platen genest wordt. Middels ons datanetwerk gaan deze nestingen naar onze CNC gestuurde snijmachine. Bij de snijmachine zorgt de operator voor de juiste plaat en het daarbij behorende programma. Uw uitgesneden onderdelen kunnen wij desgewenst van een merk of label voorzien zodat u zonder zoeken en nameten de juiste onderdelen in uw productie kunt gebruiken.