(Robot)lassen

Het leveren van laswerk is van oudsher een belangrijke pijler binnen ons bedrijf. Onze vakmensen beheersen lasprocessen als Mig Mag (puls), Tig en, hoewel het minder vaak voorkomt, lassen met de electrode. Onze lassers zijn gecertificeerd volgens NEN EN 287-1:2011.  In hoofdzaak verrichten wij laswerk aan staal maar ook voor non-ferro constructies zoals roestvaststaal en aluminium kunt u bij ons terecht.

Maatnauwkeurig werken is bij ons vanzelfsprekend. Door onze jarenlange ervaring in het maken van lasconstructies zijn wij in staat deze af te leveren binnen nauwkeurige vorm- en plaatstoleranties.

Voor het uitvoeren van seriematig werk beschikken wij over een drietal lasrobots. Twee van de robotstations zijn elk voorzien van twee lasplaatsen met roterende manipulatoren. Het derde robotstation is geplaatst op een track met een lengte van 6000 mm. In deze opstelling kan er op meerdere afzonderlijk geplaatste werkstations gelast worden. Ook kunnen wij met deze opstelling lange produkten tot ca. 6 meter verwerken. Hiertoe is dit robotstation uitgerust met een roterende manipulator voor een werkstukgewicht tot ca. 1200 kg.
Voor het efficiënt aan- en afvoeren van materialen en produkten zijn alle werkplekken voorzien van voldoende hijs- en transportmiddelen.

Door onze ruime ervaring in het ontwerpen en bouwen van lasmallen en opspanmiddelen kunnen wij snel en flexibel zowel kleine als middelgrote series met deze robots lassen.

Jigless Welding

A. van der Hulst B.V. heeft al bijna 20 jaar ervaring met robotlassen. In het jaar 2012 heeft Van der Hulst hierin een nieuwe stap gemaakt, namelijk Jigless Welding. Door 1 van de 3 bestaande lasrobots te voorzien van een handelingsrobot en deze als product aanvoer en manipulator te gebruiken. Is van der Hulst in staat om 5 uur onbemand te draaien. Door deze revolutionaire stap is er een belangrijke stap in automatisering gemaakt.

De gehele implementatie is door Van der Hulst zelf uitgevoerd. Hierbij te denken aan het ontwikkelen van de klem aan de handelings robot en de aanvoer pallets voor de product aanvoer.