Kanten / Buigen

Voor het kanten (buigen) van plaatdelen beschikken wij over een CNC gestuurde 6-assige kantbank welke een totale perskracht van 3200 kN levert. De effectieve zetlengte van de kantbank is 4100 mm. Met een uitgebreide sortering onder- en bovengereedschappen kunnen wij plaatdikten tot en met 25 mm verwerken in diverse materiaalsoorten. Onze opdrachten lopen uiteen voor het kanten van enkelstuks tot middelgrote series.

Dankzij een ruime ervaring en het vakmanschap van de bankwerkers en het off-line programmeren van de kantbank kunnen wij efficiënt een hoge kwaliteit kantwerk leveren. Het kanten houdt bij ons niet op bij het maken van een hoek in een plaat. Wij bieden u veel meer mogelijkheden zoals meerzijdig kanten, het produceren van speciale profielen en het kanten van kleine tot grote radii.

Omdat wij vele soorten materialen verwerken, zowel de normale als hoge sterkte en slijtvaste staalsoorten, RVS als Aluminium kunt u gebruik maken van onze kennis van zaken wat deze materialen betreft.

Rondom de kantbank hebben wij ruimschoots aandacht besteed aan de efficiënte doorloop van halffabrikaten. Wij maken gebruik van heftafels voor de kleinere delen en series en een bovenloopkraan voor de grotere en zwaardere delen.

De buigprogramma’s worden bij ons op het bedrijfsbureau gemaakt. Vanuit onze ervaring en database worden de diverse parameters ingeven en wordt de optimale buigvolgorde bepaald. Bij de buigbank corrigeert de operator de buigparameters afhankelijk van het gedrag van de plaat. Hierdoor bereiken we op een efficiënte manier een product wat aan de gestelde maat en hoeknauwkeurigheden voldoet.

Wanneer u zetwerk bij ons uitbesteed helpen wij u graag met het tekenwerk voor de benodigde uitslagen. Tenslotte is de uitslag reeds bepalend voor het eindproduct.